Pesta porcină africană: Ce se întâmplă în organism dacă mâncăm carne de porc infestată

De Oana Dinu, pe
Izbucnirea, extinderea epidemiei de pestă porcină africană și sacrificarea animalelor a stârnit în social media o mulțime de controverse și îngrijorări. Iată ce se întâmplă în organism dacă mâncăm carne de porc infestată.

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 236

Pesta porcină africană este o boală virală produsă de virusul Asfarviridae, care infectează porcii domestici și porcii mistreti și care produce o boală gravă, letală la aceste animale, conform Digi24.

Prezentă în Europa de Est de câțiva ani, epidemia a ajuns și în România și a dus la sacrificarea a peste 120.000 de animale pentru a preveni răspândirea, dat fiind că încă nu există niciun vaccin care să trateze pesta porcină africană.

Există totuși și o veste bună. Aceasta nu este un real pericol pentru sănătatea noastră, pentru că agentul patogen nu se transmite la om. Chiar și așa, este recomandat să nu mâncăm carne infestată. Trebuie să avem grijă să gătim bine carnea, virusul fiind rezistent doar la temperaturi scăzute.

Citește și:

O prezentatoare de la BBC a dezvăluit că mai are “câteva zile de trăit”. Mesajul impresionant pe care l-a transmis

A postat o fotografie pe rețelele de socializare și a primit amenințări cu moartea. Ce a surprins o tânără în imagine

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!