Patriarhul Daniel nu s-a imunizat împotriva COVID-19, deși BOR susține vaccinarea. Care este motivul

De Unica.ro, pe
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a explicat de ce Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, chiar dacă BOR susține campania de vaccinare. 

„Părintele Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său. Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, potrivit Libertatea.ro.

Totodată, acesta a subliniat faptul că ÎPS Daniel, în vârstă de 70 de ani, a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație”.

Citește și: Ce probleme de sănătate a avut soția lui Nicolae Botgros: A fost operată de trei ori într-o săptămână

Simona Halep nu s-a căsătorit cu Toni Iuruc. Care a fost motivul petrecerii

Soția dirijorului Nicolae Botgros a murit la 68 de ani

Daniel Pavel, prezentatorul “Survivor România”, i-a cerut mâna iubitei sale, Marina

BOR susține campania de vaccinare împotriva COVID-19

Vasile Bănescu a mai spus că „dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, Poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică”.

„Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni. În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare.

Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al BOR.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter