Părinții primesc zile libere plătite pe perioada suspendării cursurilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 decembrie 2020, 14:40

Părinții vor avea zile libere plătite, în vederea supravegherii copiilor, în perioada în care cursurile în școli vor fi suspendate în contextul pandemiei de COVID-19. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului în acest sens.

Astfel, potrivit proiectului, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, unul dintre părinți vor primi zile libere plătite. Legea merge la promulgare.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Măsura a fost extinsă de deputați şi în cazul părinţilor ai căror copii suferă de o boală cronică, chiar dacă nu sunt suspendate cursurile.

„Prin excepţie, beneficiază de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă şi părintele sau reprezentantul legal al copilului cu handicap grav neşcolarizat, care a optat pentru acordarea indemnizaţiei prevăzute de art.42 alin.(4) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar în situaţiile în care activitatea serviciului de zi este limitată sau suspendată, prin dispoziţie/decizie a autorităţii care are în administrare serviciul de zi, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2”, conform proiectului de lege, menționează digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Poate te interesează și: Zile libere 2021 – Calendarul zilelor libere în 2021

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter