Pantofii de distanțare socială, invenția unui român pentru perioada pandemiei

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 27 mai 2020, 13:58

Un meșter pantofar din Cluj a găsit o soluție inedită pentru ca oamenilor să le fie mai ușor să păstreze distanța socială în perioada pandemiei de coronavirus.

Grigore Lup, un meșter în încălțăminte din comuna Chiuești, județul Cluj, a creat în propriul său atelier pantofii de distanțare socială. Mărimea acestor pantofi începe de la numărul 70, iar forma lor alungită îi obligă pe cei care îi poartă să păstreze o distanță socială de cel puțin o jumătate de metru față de persoanele din jur.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

„Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la farmacie sau la bancă, stau toți prea aproape de tine, parcă îți suflă în ureche. Am zis să fac niște pantofi astfel încât cei care nu respectă distanțarea să fie pedepsiți. Să le dăm o pereche de pantofi din aceștia… să stea la distanță”, a povestit Grigore Lup pentru dejeanul.ro.

Chiar dacă au o formă bizară, acești pantofi sunt comozi și pot fi purtați cu ușurință de oricine.

Pentru confecționarea lor, meșterul a mărturisit că este nevoie de muncă suplimentară și decantități mai mari de materiale.

Citeşte şi: Găinațul, cea mai inedită metodă de a obliga oamenii să păstreze distanțarea socială

„E destul de mult de lucru. Trebuie modificate calapoadele, din două facem unul. Trebuie un alt tipar pentru că e unicat, îți trebuie material mai mult, într-o astfel de pereche intră aproape un metru pătrat de piele… nu e chiar așa ușor de făcut”,  aexplicat maestrul pantofar.

Prețul unei perechi de pantofi de distanțare socială estepe măsura efortului depus pentru a-i confecționa, în jur de 500 lei.

sursa foto – captura YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter