O nouă stațiune montană va apărea în zona platoului Padina – Peștera

De Unica.ro, pe

Vești bune pentru amatorii sporturilor de iarnă. Conform unui proiect strategic pentru dezvolatrea turismului din platoul Padina – Peștera, vor fi construite două noi pârtii de schi în Dâmbovița și Prahova.

Proiectul, denumit “Masterplan – Strategie de dezvoltare spatială” a fost elaborat de Consiliul Județean Dâmbovița în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Centrul de Cercetare, Proiectare, Execuţie şi Consulting.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Masterplanul cuprinde o serie de măsuri al căror scop este dezvoltarea zonei montane dâmboviţene. Până în prezent, în cadrul acestui demers s-au făcut câţiva paşi de bază, în sensul întocmirii notei conceptuale şi a Masterplanului – Strategie de dezvoltare spaţială. Urmează să fie realizat Planul Urbanistic Zonal (PUG), care va reglementa modul de construire în staţiunea Peştera – Padina. În acest sens, Consiliul Judeţean Dâmboviţa sprijină UAT Moroeni pentru elaborarea PUG, contribuţia financiară fiind de 80%”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa, citat de adevărul.ro.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa s-au întâlnit deja cu o firmă de specialitate, pentru a stabili unde vor fi amplasate pârtiile de schi.

„Am venit cu propunerea să facem un protocol cu judeţul Prahova, pentru a avea încă o pârtie de schi, care să plece din zona noastră, judeţul Dâmboviţa, şi să coboare până la Sinaia, în afară de pârtia Cocora, despre care discutam până acum. Dacă realizăm ceea ce ne-am propus, vom avea trei pârtii de schi – două pe raza judeţului Dâmboviţa şi una în colaborare cu judeţul Prahova, ceea ce specialiştii în domeniu au spus că este realizabil”, a spus Corneliu Ştefan, președintele CJ Dâmbovița.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter