O nouă epidemie bacteriană a izbucnit în China. Ce este burceloza și ce simptome are

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 septembrie 2020, 16:14

Peste 20 de mii de persoane din nord-vestul Chinei au fost testate pentru o boală bacteriană, numită bruceloză, după apariția unui focar cauzat de o scurgere la o companie biofarmaceutică ce producea vaccinuri pentru animale.

Conform raportului comisiei de sănătate din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, 3.245 de persoane au fost confirmate pozitiv cu bruceloză. Alte 1.401 de persoane au avut teste preliminare pozitive. În total, din cei 2,9 milioane de locuitori ai orașului au fost testate 21.847 de persoane . Până acum nu au fost raportate decese, potrivit CNN.

Ce este burceloza și ce simptome are

Bruceloza este o boală infecțioasă produsă de bacteria Brucella sp., ce se transmite de la animale la oameni, mai ales prin consumul alimentelor de origine animală contaminate – lapte nepasteurizat, brânză și alte produse lactate. Bacteria se răspândește și pe cale aeriană sau prin contact direct cu animalele infectate sau cu secrețiile acestora.

Cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneană, burceloza provocă dureri de cap, dureri musculare, febră și stări de oboseală. Dupa faza inițială febrila pot aparea anorexia, scăderea ponderală, dureri abdominale și articulare, dureri de spate, slabiciunea fizică, constipația pronunțată, inflamarea ganglionilor limfatici, iritabilitatea, insomnia, depresia și instabilitatea emoțională. În cazurile grave simptomele pot deveni cronice, ajungându-se până la inflamarea anumitor organe sau apariția artritei. 

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, transmiterea brucelozei de la om la om este extrem de rară.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Focarul din China a fost provocat de o scurgere produsă la fabrica biofarmaceutică Zhongmu Lanzhou, care a avut loc în vara anului 2019. Compania, care producea vaccinuri anti-brucella pentru uz animal, a folosit dezinfectanți și produse igienice expirate, ceea ce înseamnă că nu toate bacteriile au fost eradicate în gazele reziduale. Primele cazuri de burceloză au fost rapostae în luna noiebrie a a nului trecut, iar în decembrie se ajunsese deja la 181 de cazuri de infectare.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter