Motivul uimitor pentru care italienii refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 29 aprilie 2021, 14:46
Italienii refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar asta nu pentru că s-ar teme de efectele adverse, ci pentru că rapelul ar trebui făcut în perioada vacanțelor. 

Italia a suspendat o perioadă administrarea vaccinului AstraZeneca, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți. Apoi, specialiști italieni au decis „recomandarea utilizării de preferință persoanelor cu vârsta peste 60 de ani. Acum însă, italienii au găsit un alt motiv pentru a evita serul produs de compania anglo-suedeză și de Oxford.

Motivul uimitor pentru care italienii refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca

Rapelul ar trebui făcut la 12 săptămâni după administrarea primei doze de vaccin și multe persoane au început deja să refuze imunizarea cu serul de la AstraZeneca pentru că au programate vacanțe în perioada în care ar trebui să revină în centrele de vaccinare pentru a doua doză, potrivit Libertatea.ro.

De asemenea, „problema-cheie este certificatul de vaccinare, care poate fi obținut abia după a doua doză. Fără el ești forțat să îți faci test înainte de călătorie și apoi riști să te infectezi”, a explicat pentru publicația La Repubblica de Alberto Chiriatti, medic și secretar adjunct al Federației Naționale a Medicilor Generaliști.

Citește și: Jana Kramer și Mike Caussin divorțează. Artista susține că a fost înșelată

Rita Ora, aventură amoroasă cu un regizor hollywoodian însurat

Aida Parascan, fosta câștigătoare “MasterChef”, așteaptă al patrulea copil

Dan Capatos a avut grave probleme de sănătate: „Am fost paralizat pe partea stângă”

„Nu doctore, nu pot face AstraZeneca. Dar nu pentru că mi-e frică, ci pentru că rapelul pică pe 11 iulie. Și deja am rezervări”, i-ar fi spus unul dintre pacienți.

Pe măsură ce trece timpul și programarea unui rapel ar trebui făcut în „sfânta” lună august, toți mai puțini sunt dispuși să renunțe la concedii, a explicat doctorul.

Alberto Chiriatti este de părere că atenția se va îndrepta către vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

„În curând, toată lumea va înțelege cât de convenabil este acest vaccin care îți permite să rezolvi problema certificatului de vaccinare cu o singură doză. Și ar fi bine ca asta să se întâmple, deoarece altfel e greu să ne închipuim că vom atinge imunitatea de grup până la vară”, a mai adăugat medicul.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter