Ministrul Educației a confirmat prelungirea vacanței de primăvară

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 24 martie 2021, 10:04

Vacanța de primăvară a elevilor va fi prelungită și se va extinde pe perioada 2 aprilie 2021 – 4 mai 2021.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a spus ministrul Educației, potrivit știrileprotv.ro.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că examenul de Bacalaureat va avea loc la datele deja stabilite, dar examenul de Evaluare Națională va fi decalat.

„Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a 4 şi a 6. La clasa a II-a vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstreează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat”, a adăugat Cîmpeanu.

Citeşte şi: Elevii nu vor mai da teze în anul școlar 2020-2021

Legat de închiderea școlilor în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, ministrul spune că dacă va fi cazul, unitățile de învățământ vor fi închise ultimele, nu înaintea altor locații: „Şcolile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie. Nu considerăm îndreptăţită închiderea şcolilor şi lăsarea deschisă a altor locaţii.”

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter