Meteo ANM: Cod galben de caniculă în aproape toată țara

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 27 iulie 2021, 10:54
ANM a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat până la finalul lunii iulie. Atenționarea meteo este valabilă pentru majoritatea regiunilor. 

Finalul lunii iulie va fi unul extrem de călduros, au anunțat meteorologii. ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben de caniculă, ce intră în vigoare astăzi, 27 iulie.

Meteo ANM: Cod galben de caniculă

Avertizarea de tip cod galben de caniculă emisă de ANM va fi în vigoare până în data de 31 iulie. Majoritatea regiunilor țării se vor confrunta cu un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.

„În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, potrivit ANM

Citește și: Ce probleme de sănătate a avut soția lui Nicolae Botgros: A fost operată de trei ori într-o săptămână

Simona Halep nu s-a căsătorit cu Toni Iuruc. Care a fost motivul petrecerii

Soția dirijorului Nicolae Botgros a murit la 68 de ani

Daniel Pavel, prezentatorul “Survivor România”, i-a cerut mâna iubitei sale, Marina

Vremea în București

Vremea se va încălzi și în București în perioada 27 iulie, ora 10:00 – 31 iulie, ora 22:00, ba chiar va deveni caniculară. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Maximele vor crește spre 35 – 36 de grade marți (27 iulie), iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade. Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20 – 22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter