Medic de la Spitalul de Arși: „Se minte ca la Colectiv! Se minte mult că suntem în control. Spitalele sunt total nepregătite!”

De Raluca Vițu, pe

Dr. Camelia Roiu, medicul anestezist la Spitalul de Arși din București, cea care a avut curajul, în urmă cu câțiva ani, să ofere presei publice imagini cu rănile unui pacient pline de viermi, a făcut destăinuiri cutremurătoare legate de ceea ce se întâmplă în clipa de față în spitale.

Dr. Roiu, izolată la domiciliu de opt zile, povestește cum a depistat primul pacient infectat cu noul coronavirus care a intrat în unitatea sanitară.

Citeşte şi: De ce sunt bolnavii de diabet mai grav afectați de coronavirus

Primul contact cu pacientul l-a avut în garda de duminică, 22 martie, caz în care dr. Roiu s-a încăpăţânat să facă totul pentru a-şi feri colegii de îmbolnăvire.

„La prânz am aflat despre ce se întâmplă la Suceava, cum directorul medical obligă doctorii infectaţi să lucreze. (…) M-am dus la directorul medical, i-am spus că avem un pacient din Suceava, unde este un focar de infecţie şi că trebuie testat. Dânsul nu a fost foarte convins de oportunitatea testării, moment în care a apărut managerul spitalului care a considerat că pacientul trebuie testat şi că trebuie să vorbim la Matei Balş”, povestește medicul, potrivit mediafax.ro.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

Medicul Camelia Roiu se află acum acasă, în izolare, de opt zile, la fel ca și alte 36 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacientul.

„Am simţit frica, frica morţii care îţi bate la uşă şi tu nu ai cum să te aperi (…) Am avut un mare noroc că am fost testaţi”, explică dr. Camelia Roiu.

Dr. Roiu a mai spus că în rândul colegilor medici cu care ţine legătura este foarte multă nesiguranţă, incertitudine şi sentimentul de abandon. Iar cadrele medicale sunt revoltate şi îngrozite de discursurile „somităţilor” care apar zilnic la televizor.

„Se minte foarte mult, ca la Colectiv, cum s-a minţit de zeci de ani, cum că iar avem de toate, cum că iarăşi suntem în control, când, de fapt, spitalele sunt total nepregătite”, a încheiat medicul anestezist.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter