Mască pe plajă și la piscină? Da, oamenii s-au resemnat: „E obligatoriu, o port și gata!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 iulie 2020, 14:41

Autoritățile spaniole au fost nevoite să reintroducă unele restricții din cauza cazurilor în creștere de COVID-19.

În sudul Spaniei, în regiunea Andaluzia, purtarea măștii pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus a devenit obligatorie atât în ​​spații deschise, cât și în spații închise, indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de doi metri.

Citeşte şi: Mărturiile cutremurătoare ale unui medic infecționist din București: „Nu crezi în Covid? Hai cu noi la terapie intensivă, dar fără mască!”

Așadar, regula se aplică chiar și pe plaje și la piscine, unde masca se poate da jos la intrarea în apă și sub umbrelă, numai dacă se poate menține distanțarea fizică.

Oamenii s-au resemnat cu decizia autorităților și, mai mult, unii chiar spun că măsura aceasta este potrivită în contextul pandemic în care se află acum Spania

„Este o măsură bună, pentru că oamenii nu respectă distanțarea socială, așa că a trebuit să ajugem la acestă extremă”, spune o femeie care stă la plajă cu masca pe față.

„Mi-e un pic cald, dar o port. Este obligatoriu să o port, așa că o port și gata”, a spus o altă persoană, potrivit digi24.ro.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

În restaurante și la terase, masca este obligatorie când nu se face consumație și când la masă sunt persoane care nu aparțin aceleiași familii. Singurii care nu trebuie să poarte măști sunt copiii sub 6 ani și persoanele care nu pot folosi astfel de obiecte din motive medicale.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter