Lănțișoarele cu floarea soarelui, noul simbol al persoanelor cu dizabilități ascunse

De Oana Savin, pe
Persoanele cu dizabilități ascunse, precum autism, au nevoie de o atenție sporită atunci când călătoresc cu avionul sau merg la cumpărături. Și cum dizabilitățile lor nu sunt vizibile, aceștia au nevoie de un simbol care să îi ajute să poată fi identificați de către personalul din aeroporturi. Iar acest simbol este acum un lănțișor cu floarea soarelui.

Kim Baker, o tânără mamă care are un copil cu autism a decis să crească atenția asupra acestor lănțișoare care le pot face viața mai ușoară persoanelor care suferă de astfel de boli. Aceasta a povestit cum lănțișorul ei cu floarea soarelui i-a ajutat copilul în aeroport, când plecau în vacanță.

Femeia a postat o imagine în care apare alături de fiul și de soțul ei, iar alături de fotografie a spus și cât de util i-a fost lănțișorul în călătorie.

Aceasta este mica mea familie în vacanță în Spania, în luna iunie. Lănțișorul cu floarea soarelui de la gâtul meu nu este un tnou rend în fashion. Este un simbol care alertează angajații de pe aeroporturi că pasagerul are o dizabilitate ascunsă și ar avea nevoie de anumite ajustări. De exemplu, la aeroportul din Malaga, o persoană de la securitate a văzut lănțișorul de la gâtul meu și ne-a escortat direct la asistență specială astfel încât să nu mai fim nevoiți să trecem pe la securitate”, a explicat Kim pe Facebook.

Deși sunt copii cărora le place să pună lucrurile în ordine, în mod ironic, mulți copii cu autism găsesc statul la coadă imposibil”, a precizat ea.

Și supermarketurile încearcă acum să utilizeze lănțișoarele cu floarea soarelui. Sper că multe alte locuri vor urma acest exemplu. Mesajul meu este: dacă vedeți pe cineva purtând un lănțișor cu floarea soarelui să fiți conștienți că are sau însoțește o persoană cu dizabilități ascunse. Ar putea să nu facă scandal din cauză că nu a primit un biscuit, ci este posibil să sufere o cădere senzorială – nu pentru că așa vrea, ci pentru că se simte copleșit”, a subliniat tânăra.

Poate puteți face o faptă bună și să îl lăsați în fața voastră la rând. Sau îi puteți face puțin mai mult loc să respire. Nu spun că avem nevoie de tratament preferențial sau că putem încălca regulile, spun doar că uneori se pot face mici modificări care vor face ca experiența acelei zile să fie mai ușoară pentru familia respectivă”, a completat aceasta.

De asemenea, Kim Baker a făcut un apel către populație să facă cunoscută schema lănțișorului cu floarea soarelui pentru a ajuta persoanele cu asemenea dizabilități.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter