Klaus Iohannis: „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi”

De Unica.ro, pe
După o perioadă lungă de restricții din cauza pandemiei de COVID-19, autoritățile din România au în vedere o perioadă de relaxare a măsurilor, începând cu data de 1 iunie. Însă președintele Klaus Iohannis a atras atenția că nu va fi vorba de o relaxare totală. 

În condițiile în care numărul de cazuri noi de COVID-19 a mai scăzut în România și  peste 2.500.000 de persoane s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, autoritățile se pregătesc de o relaxare a măsurilor de la data de 1 iunie 2021. Totuși, președintele Klaus Iohannis atrage atenția că revenirea la normalitate despre care se tot discută nu va înseamna ridicarea tuturor restricțiilor.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Citește și: Smiley, despre fetița lui și relația cu Gina: „În multe cupluri e o problemă. Pentru noi, copilul e o minune”

Mădălina Ghenea, primele declarații după ce s-a scris că formează un cuplu cu jucătorul de fotbal Nicolo Zaniolo

O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

Lavinia Pîrva va face parte din echipa emisiunii “Vorbește Lumea” de la Pro TV

Klaus Iohannis speră ca în această vară să se revină la normalitate

„Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri.

Sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a mai spus președintele.

Acesta a mai precizat și faptul că numărul pacienților bolnavi de COVID-19 a mai scăzut și s-a depășit perioada de maximă presiune” asupra secțiilor ATI. 

Autoritățile au anunțat 2.989 noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore și 1.405 pacienți în stare gravă. Bilanțul arată o scădere față de zilele precedente, în ambele cazuri.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter