iPhone-urile, accesate de hackeri de ani de zile din cauza unui bug

De Raluca Vițu, pe

Apple anunță că intenționează să remedieze o problemă care, conform unei firme de securitate, ar fi lăsat mai mult de jumătate de miliard de iPhone-uri vulnerabile hackerilor.

Bug-ul, care există și în rândul iPad-uri, a fost descoperit de Zuk Avraham, directorul executiv al companiei de securitate IT din San Francisco ZecOps, în timp ce a investiga un atac cibernetic sofisticat împotriva unui client la sfârșitul lui 2019. Avraham a spus că există dovezi conform cărora vulnerabilitatea ar fi fost exploatată de cel puțin șase ori.

Un purtător de cuvânt al Apple a recunoscut că există o vulnerabilitate în software-ul Apple pentru e-mail de pe iPhone și iPad, cunoscut sub numele de Mail. În acest sens, compania a dezvoltat o soluție care va fi instalată într-o actualizare viitoare pe milioane de dispozitive pe care le-a vândut la nivel global, potrivit marketscreener.com.

Citeşte şi: Apple, probleme cu noile iPhone-uri. Utilizatorii vor banii înapoi

Pentru a executa hack-ul, Zuk Avraham a spus că victimelor li se trimite un mesaj de e-mail aparent necompletat prin aplicația Mail, forțând astfel un crash și o resetare, care permit apoi hackerilor să fure date de pe dispozitiv, precum fotografii și informații de contact.

ZecOps susține că acest bug le-a permis hackerilor să fure, de la distanță, date de pe telefoanele iPhone, chiar dacă foloseau versiuni recente ale iOS. Vulnerabilitatea ar avea acces la orice aplicație la care Mail are acces, inclusiv la mesaje confidențiale.

Avraham, fost cercetător de securitate în forțele armate din Israel, a declarat că a bănuit că tehnica de hacking face parte dintr-un lanț de programe malițioase, restul nedescoperite, care ar fi putut oferi unui atacator acces complet de la distanță. Apple a refuzat să comenteze această perspectivă.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter