Iohannis propune ca medicii să primească bani mai mulți

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 16:33

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut o solicitare către Guvernului pentru a identificea fonduri europene în scopul acordării unui bonus de 500 de euro personalului medical care lucrează cu pacienţi infectați cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„Vreau să vă anunţ de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României. În acest sens, am avut astăzi mai multe discuţii. Personalul medical, medicii noştri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranţele în ei, dar trebuie să fim foarte conştienţi că pentru ei este o situaţie de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aşteptări mari de la ei şi atunci, în consecinţă, cred că este corect să recunoaştem această situaţie şi să recunoaştem, evident, că este nevoie şi de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.  Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi COVID. Şi vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”, le-a transmis Klaus Iohannis autorităţilor din Suceava şi ministrului Sănătăţii.

Preşedintele susține că aredeja promisiuni din partea Guvernului că vor fi găsite soluţii concrete în cel mai scurt timp.

„Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puţin timp vor veni cu soluţii foarte concrete”, a mai spus Iohannis, potrivit adevărul.ro.

srsa foto – pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter