Filmul „Pe aripile vântului”, scos de pe platformele de streaming de teama acuzațiilor de rasism

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 30 iulie 2021, 10:32
„Pe aripile vântului”, unul dintre cele mai faimoase filme, care îi are în roluri principale pe Clark Gable și Vivien Leigh, a fost scos de HBO de pe platforma de VOD, HBO Max, de teama acuzațiilor privind rasismul.

Filmul care a fost premiat cu opt premii Oscar evocă o plantație de sclavi din Atlanta și spune povestea de iubire dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în contextual războiului civil din SUA.

Filmul este un produs al vremurilor sale și evocă prejudecăți rasiale și entice care, din nefericire, sunt prezente și astăzi în societatea americană. Când se va întoarce filmul pe platform va conșine o discuție despre contextual istoric și o denunțare a ceea ce reprezintă, dar va fi arătat cum a fost creat original pentru că, în caz contrar, ar însemna că acele prejudecăți nu au existat niciodată”, a anunțat HBO MAX în cadrul unui comunicat, citat de Mediafax.

Citește și: 10 lucruri pe care le poți citi în ediția de iunie a revistei Unica, disponibilă gratuit online

Decizia vine după moartea lui George Floyd, un bărbat afroamerican, ce a murit asfixiat de un polițist alb. Decesul acestuia a provocat numeroase proteste în Statele Unite ale Americii.

Pe de altă parte, „Pe aripile vântului” a fost întotdeauna criticat de o parte a societății americane pentru sclavii veseli pe care îi reprezintă și pentru că a romanțat sclavia și războiul civil. Totuși, în urma acestui film, Hattie McDaniel a devenit prima actriță de culoare premiată cu Oscar pentru rolul lui Mammy, sclava de casă a familiei  O’Hara ce deținea plantația Tara.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter