Prima femeie pilot de supersonic din România, la bordul aeronavei care a adus combinezoanele de protecție din Coreea de Sud

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 10 aprilie 2020, 15:29

Simona Maierean a fost unul dintre piloții aeronavei care, miercuri dimineață, a aterizat pe Aeroportul Otopeni, având la bord 45 de tone de echipamente de protecție aduse din Coreea de Sud.

Ministerul Apărării Naționale a făcut acest anunț într-o postare pe rețelele de socialziare, în care îi mulțumește sucevencei pentru misiunea dusă la bun sfârșit cu succes.

„În astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toţi, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal. A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. A fost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers”, a declarat Simona, la scurt timp după aterizare.

Citeşte şi: Coronavirus în România. Bilanțul oficial al persoanelor infectate și al deceselor

Potrivit autorităților a fost nevoie de 40 de ore de zbor pentru aducerea, cât mai rapid, din Coreea de Sud în România a celor 100.000 de combinezoane de protecție.

„În urmă cu 11 ani, toată lumea urmărea îndeaproape o premieră națională: prima femeie pilot care făcea trecerea pe avionul supersonic MIG-21 LanceR. Însă, Simona Maierean considera că își făcea doar treaba: ‘Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile.’ Mulțumim, Simona! Mulțumim pentru că ne reprezinți”, este mesajul MAI postat pe pagina officială de Facebook.

Locotenent-comandorul Simona Maierean, în vârstă de 36 de ani, s-a născut în comuna Cămănești, din județul Suceava și este prima femeie – pilot din România care zboară pe avioane supersonice. De câțiva ani, Simona reprezintă România în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic a NATO, cu baza la Papa, în Ungaria.

sursa foto – captura Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter