Eurovision 2021 se va desfășura live la Rotterdam

De Unica.ro, pe
Organizatorii au anunțat că Eurovision 2021 se va desfășura live la Rotterdam. Concurenții vor trebui să călătorească în Olanda, împreună cu o delegație restrânsă. 

După ce anul trecut concursul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19, organizatorii Eurovision Song Contest 2021 au în vedere ca reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise să participe „live” la competiţia de la Rotterdam, ce va avea loc în luna mai.

„Nu este o călătorie de vacanţă, este chiar o muncă ce trebuie făcută”, a declarat Martin Osterdahl, director al Eurovision, potrivit BBC.

Citește și: Mihai Trăistariu, după ce Roxen a fost aleasă să reprezinte România la Eurovision: „Nu știe ce e cu ea”

„Am fost în legătură strânsă cu organizații precum Formula 1, turnee de tenis, asociaţii de golf şi am avut de învăţat din cele mai bune experienţe. Ne-am comparat planurile cu cele ale ION (Internaţional Olympic Committee)”, a mai spus acesta.

Eurovision 2021 se va desfășura cu măsuri de siguranță „foarte dure”

Deocamdată nu s-a stabilit dacă Eurovision 2021 se va desfășura în prezența publicului.

„Cu puţin noroc, vom avea nişte spectatori. Ar face o diferenţă uriaşă în atmosfera transmisiunii dacă am avea nişte oameni prezenţi”.

Din cauza pandemiei, organizatorii au decis ca delegațiile ţărilor participante să aibă un număr restrâns de persoane. Vor fi doar 20 de oameni faţă de o medie de 38, din anii trecuţi. De asemenea, măsurile de siguranţă stabilite vor fi „foarte dure”.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Toate cele 41 de țări care urmau să concureze în 2020 se vor întoarce anul acesta, la fel ca mulți dintre concurenții care trebuiau să participe anul trecut.

Citește și: Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020

La ediţia cu numărul 65 a concursului, România va fi reprezentată de Roxen.

Sursă foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter