Ernest și Simona Patruleasa au aflat de ce “În zbor barba nu creşte”

De Diana Zagrean, pe

Joi, 20 septembrie, Simona Patruleasa, Raluca Lazaruţ, Ernest, Mihai Ghiță, Cristina Cioran, Paula Chirilă și Doru Șerban au fost prezenți la Librăria Cărturești cu ocazia lansării cărții “În zbor barba nu creşte”, scrisă de Horia Rizea, un băiat de 13 ani, despre sora sa, diagnosticată cu autism.
Evenimentul s-a înscris în campania „Ajută un copil cu autism să meargă la școală!”, inițiată de Știrile Kanal D și Asociația Învingem Autismul.

Horia le-a citit celor prezenți pasaje din carte și a ținut un scurt discurs, că un om mare, după care a avut parte de prima sesiune de autografe din viață lui.
„Ma uit la Horia, e un copil extraordinar, mi-ar plăcea să am un băiat că el! Îi mulțumim că ne-a făcut acest dar minunat și că ne-a ajutat să privim lumea prin ochii surorii lui”, a spus Simona Patruleasa.
Între Ernest și micuțul scriitor s-a legat repede un dialog, pornind de la paginile cărții, continuând cu relația dintre Horia și frații lui și cu cele mai noi jocuri pe calculator.
„Stand de vorba cu Horia am aflat că avem o pasiune comună, jocurile pe calculator care presupun să explorezi un spațiu, să descoperi tot felul de secrete. M-a intrigat titlul cărții scrise de Horia, dar răsfoind -o, am reușit să-i deslușesc sensul. O replică din final este cheia. Va invit să o citiți și să descoperiți o perspectivă surprinzător de proaspătă asupra lumii”, a spus Ernest.
Vedetele Kanal D au stat la rând pentru a intră în posesia autografului de la Horia, au interacționat cu părinții și copiii, au oferit la rândul lor autografe și s-au fotografiat alături de cei prezenți la lansarea cărții „In zbor barba nu creşte”.
Joacă și premii pentru copii, sâmbătă, 22 septembrie, la Vitandis Shopping Center
Sâmbătă, 22 septembrie, de la oră 15.00, vedetele Kanal D, printre care Simona Patruleasa și Bianca Ionita, îi invită pe părinți și copii să vină la Vitantis Shopping Center și să participe la atelierele de pictură și lucru manual organizate de Kanal D, Asociația Învingem Autismul și programul Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group, în zonă special amenajată Yellow Place, din centrul commercial Vitantis.
Copiii prezenți vor primi premii speciale din partea Vitandis Shopping Center și a partenerilor DOMO și Carrefour. Grupul Contrapunct va susține această cauza cu dansuri și cântece.
Foto: PR
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter