Elena Udrea, prima declarație după condamnarea la închisoare

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 13:04

Curtea de Apel București a pronunțat marți, 2 martie 2021, o primă sentință în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare cu executare.

Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic au fost trimiși în judecată de DNA în 2017, în legătură cu dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu. Aceștia au fost acuzați de instigare la luare de mită, spălare de bani, mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Curtea de Apel București a pronunțat o primă sentință. Astfel, Elena Udrea, care la vremea ceea era ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, a primit șase ani cu executare, plus un spor de 2 ani, pentru spălare de bani și instigare la luare de mită, potrivit Digi 24.

Sentința de marți nu a fost una definitivă.

Elena Udrea, prima declarație după condamnarea la închisoare

„Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul „Gala Bute”. Din acest punct de vedere sunt liniștită. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

În 2009, când procurorii spun că am instigat niște colegi de partid să meargă să caute finanțare, nu exista fapta de luare de mită pentru altul. Această faptă a devenit incriminată în 2014.

Deși procuroarea recunoaște, totuși mă condamnă pentru că, spune ea, eram parte a unor tratate care incriminau fapta mea. O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu”, a declarat Elena Udrea la Antena 3, relatează Click!.

Fiica Elenei Udrea are 2 ani

Deși există o diferență de vârstă de 12 ani între Elena și tatăl fiicei sale, Adrian Alexandrov, relația lor pare să funcționeze foarte bine. După o carieră de succes în lumea modellingului, Adrian s-a îndreptat către piața de imobiliare, iar Elena este cea care l-a susținut să facă această schimbare.

Elena Udrea a fost ministru al Turismului în perioada 22 decembrie 2008 – 9 februarie 2012. A plecat din România în Costa Rica în luna februarie a anului 2018, pentru a scăpa de condamnarea din dosarul „Gala Bute”.

După trei săptămâni de la nașterea fiicei sale, pe 3 octombrie 2018, Elena a fost reținută de Biroul Național Interpol din Costa Rica, fiind eliberată câteva luni mai târziu, în decembrie 2018. Elena i-a dat naștere fiicei sale Eva Maria în Costa Rica și s-a întors în România în luna iulie a anului 2019. Elena a ales să se stabilească alături de fiica și de mama ei, Maria Veliceasa, în casa iubitului său, Adrian.

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de detenție

În dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu a fost condamnată la cinci ani de detenție. Ioana Băsescu, notar public, a fost acuzată de spălare de bani și instigare la spălare de bani. La ultimul termen de judecată, în urmă cu o lună, procurorul DNA a cerut pedepse maxime pentru cele două, adică până la 12 ani de detenție.

În cazul Ioanei Băsescu, acesta a considerat că este nevoie de o pedeapsă exemplară, având în vedere că aceasta a comis fapta când tatăl ei, Traian Băsescu, era președintele României. În același dosar, jurnalistul Dan Andronic, care era acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter