Ecaterina Andronescu, despre Caracal: „Eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 02 august 2019, 13:56
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, referitor la cazul Alexandrei, fata răpită după ce a plecat spre Caracal cu o mașină „la ocazie”, că ea a fost învățată „de acasă să nu urce cu străini în mașină”.

UPDATE. Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministrul al educației în urma declarațiilor făcut cu privire la dispariția Alexandrei Măceșanu.

Potrivit ministrului Educației, Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o mașină de ocazie, susținând că pe vremea când ea era copil părinții învățau copiii să nu urce cu străinii în mașină.

Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”, a declarat Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Aceasta a afirmat că s-a interesat la Inspectoratul Școlar Județean Olt și a aflat că Alexandra avea abonament pentru transportul local.

Astfel, fata nu trebuia să urce într-o mașină „la ocazie”. Pe de altă parte, ministrul a uitat să spună că microbuzele din zonele periferice către Caracal sunt rare pe perioada vacanței.

La sfârșitul săptămânii trecute, Federația Elevilor din România a solicitat Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului pentru elevi, având în vedere cazul crimelor din Caracal.

Elevii din mediul rural sunt nevoiți să călătorească la ocazie pentru că transportatorii nu practică toate traseele.

Acest lucru l-a susținut și Adriana Săftoiu, care de asemenea se afla în studio, contrariată fiind de declarațiile ministrului.

Dacă nu ar fi existat doar două curse, la ora 07:00, respectiv la ora 17:00, Alexandra nu ar fi fost nevoită să ia o ocazie ca să ajungă la timp în oraș. Alexandra nu a greșit că a luat o ocazie”, a afirmat Săftoiu.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter