După primul ei născut, o mamă a pierdut 27 de sarcini: „Este frustrant și dureros”

De Adelina Duinea, pe

Lisa (33 de ani) a pierdut 27 de sarcini și a decis să vorbească deschis despre durerea provocată de acestea. În 2007 a devenit mamă pentru prima oară. Fiindcă prima ei sarcină a decurs ok, s-a gândit că așa va fi și în cazul celei sau celor care vor urma.

Cu toate acestea, Lisa a suferit două pierderi de sarcină până să fie diagnosticată cu infertilitate inexplicabilă. Analizele au arătat că organismul ei avea un nivel ridicat de celule ucigașe naturale care nu lăsau embrionii să se dezvolte.

După primul ei născut, o mamă a pierdut 27 de sarcini: „Este frustrant și dureros”

„Niciodată nu am crezut că o serie de complicații fără explicații mă vor împiedica să-mi întemeiez o familie. Este frustrant și dureros. Pierderea unui copil nu trece ușor, însă am devenit foarte puternică.

Sunt extrem de fertilă, dar nici nu mai zâmbesc când văd două linii pe testul de sarcină. Când durerile pierderii sarcinii vin, simt cum îmi este smulsă inima din piept. Realitatea dură este că după ce trece, sunt capabilă să merg mai departe ca și cum nu s-a întâmplat nimic.”

Lisa a descris a doua sarcină pierdută, la 10 săptămâni, drept cea mai îngrozitoare. A fost spitalizată din cauza pierderii mari de sânge.

„Luam masa în familie. S-a întâmplat când am mers la toaletă. Îmi amintesc sângele țâșnind. A fost traumatizant. Nu puteam să cred că pierdeam un alt copil.”

În mod normal, femeile au 5% celule ucigașe în organism, Lisa are 11%. Cu ajutorul medicamentelor, procentul acestora a fost redus la 2%, însă Lisa a continuat să piardă sarcini.

În cele din urmă, medicii i-au spus că singura ei șansă de a deveni mamă pe cale biologică va fi să apeleze la o mamă-surogat.

Sora ei Joana s-a oferit. Deși are la rândul ei doi copii, fertilizarea in vitro nu a funcționat. Joana i-a promis însă că va face tot ce-i stă în putință pentru a o ajuta.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

A născut live pe Facebook după ce medicii au trimis-o acasă spunându-i că avea un virus la stomac

Mașinile parcate pe trotuare vor fi ridicate. Când intră în vigoare legea

Prima aplicație care te anunță dacă ai intrat în contact cu o persoană cu COVID-19 se lansează în România

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter