Cum arată formularul de consimțământ pentru testarea elevilor cu simptome de COVID-19

De Unica.ro, pe

Ministerul Educației a anunțat definitivarea formularului de exprimare a consimțământului pentru testarea elevilor care prezintă simptome de COVID-19. Anunțul vine în contextul deschiderii școlilor de luni, 8 februarie 2021.

Potrivit autorităților, formularul trebuie completat și semnat doar dacă elevii au simptome de COVID-19. Testarea elevilor la cabinetul medical al școlilor cu un test rapid antigen se poate face doar cu acordul părinților. Părinţii au dreptul să nu îşi dea consimţământul de a-și testa rapid copilul. În acest caz elevul care prezintă simptomele infectării cu SARS-CoV-2 nu va fi testat la şcoală sau de DSP, ci va fi dus la medicul de familie.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat, subliniez confirmat, nu numai cu supoziţii, cu simptome. Acel formular nu este necesar în prima zi de şcoală, nu scrie niciunde. Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de şcoală, noi vom încerca să acoperim şi această situaţie şi să transmitem precizări către şcoli în aşa fel încât luni profesorii să le primească de la acei părinţi care benevol, voluntar doresc”, a explicat ministrul, potrivit digi24.ro.

Puteți descărca aici formularul de consimțământ pentru testarea elevilor.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter