Cristian Tudor Popescu, despre bebelușul decedat după botez: „E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 februarie 2021, 10:37

Cazul bebelușului sucevean decedat după ce a fost botezat a indignat întreaga opinie publică.

Cristian Tudor Popescu a criticat dur tragedia de la Suceava, spunând că tot ceea ce s-a întâmplat acolo este o “stupizenie”.

„E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap. Nu-l primeşte Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarnă apa cu cana pe cap? Să ia aşa, cu gestul religios, apa în căuşul palmelor şi să-i dea drumul de 3 ori pe capul copilului sau adultului”, a spus gazetarul, într-o intervenție telefonică la Europa FM, citat de adevărul.ro.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Cristian Tudor Popescu a mai adăugat că reacția oficialilor Bisericii este ceva halucinant, desprins parcă dintr-un scenariu „spartan”: „Dumnezeu procedează aidoma spartanilor, nu vrea, care va să zică, Dumnezeu să-l priveze de vreuna din binecuvântările sale. Ce ne spune Biserica? Că Dumnezeu i-a luat viaţa ca să nu trăiască lipsit de picioare, de ochi, să nu se chinuiască. Păi aşa procedau spartanii.”

În urmă cu o zi, un bebeluș din Suceava, în vârstă de șase săptămâni, a încetat din viață, după ce s-a înecat în timpul botezului. Copilului i s-a făcut rău după ce a fost scos de preot din cristelniță, pentru că ar fi înghițit prea multă apă. Incidentul a avut loc la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter