Cofondatoarea mișcării Femen, Oksana Shachko, s-a sinucis. Avea 31 de ani

De Oana Savin, pe
Cofondatoarea și membra grupului feminist ucrainean Femen, Oksana Shachko, s-a sinucis în apartamentul său din Paris. Femeia avea doar 31 de ani.

Oksana a fost găsită luni la Paris, în apartamentul său. Ea s-a sinucis”, a anunțat Inna Shevchenko, una din liderii Femen, citată de The Guardian.

Cea mai neînfricată și vulnerabilă Oksana Shachko ne-a părăsit. O plângem împreună cu rudele și prietenii ei”, a anunțat o altă membră a grupului feminist, Anna Gutsol, pe pagina sa de Facebook.

Shachko a fost una din cele patru feministe care au fondat grupul Femen în Ucraina, în anul 2008. Exilată în Franța în 2013, a părăsit grupul și a lucrat ca pictoriță.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, furioasă după ce s-a spus că Prințul Phillip a murit

Se pare că tânăra a mai avut două tentative de sinucidere. Ea a lăsat și o scrisoare de adio: „Totul este un Fake! (n.r. Fals)

Mișcarea feministă ucraineaă cunoscută pentru acțiunile sale topless, luptă împotriva discriminării și exploatării sexuale a femeilor din Ucraina și din întreaga lume.

În 2011, Femen a afirmat că Oksana, împreună cu alte două membre ale grupării, au fost răpite de către agenți de securitate și forțate să se dezbrace într-o pădure, în urma unui protest împotriva președintelui din Belarus, Alexander Lukashenko. Agenții ar fi turnat ulei fierbinte pe cele trei femei, le-a anunțat că le vor da foc și că le vor tăia părul.

Citește și: Martina Hingis s-a măritat pentru a doua oară. Cum a arătat în rochie de mireasă

De asemenea, mișcarea feministă a mai acuzat că Shachko a mai fost răpită o dată de persoane necunoscute în timpul unei vizite a lui Vladimir Putin în Ucraina. Potrivit unui avocat, tânăra a fost bătută atât de rău că a avut nevoie de spitalizare.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter