Cod galben de ninsori și vreme deosebit de rece, în următoarele ore

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 martie 2021, 13:06

Administrația Națională de Meterorolgie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de ninsori pentru sudul țării și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, valabile până joi dimineața (11 martie).

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 9 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00 vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

În Transilvania, Moldova și în restul zonei montane vor fi semnalate ninsori slabe cantitativ.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, cu strat de zăpadă local consistent intră în vigoare pe 10 martie, de la ora 03:00 și expiră pe 11 martie, la ora 06:00.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter