Cine a cumpărat avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu și se va întâmpla cu aeronava

De Unica.ro, pe
Primul și singurul avion de pasageri construit în România, ROMBAC 1-11, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, a fost scos la licitație și s-a vândut cu 120.000 de euro. 

Piesa de colecție a fost salvată de la casare de un colecționar pasionat de tehnică, în cadrul evenimentului organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark, care a oferit platforma de licitație și suport logistic pentru adjudecarea aeronavei ROMBAC 1-11.

Noul proprietar, cetățeanul american Brian Hyndman, a surprins pe toată lumea după licitație, când a cedat aeronava în mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția de a conserva piesa istorică, de a o alătura modelelor iconice care au jucat un rol important în istoria lumii, dând posibilitatea intrării în familia valorilor tehnice recunoscute pentru industria aeronautică.

Citește și – Florin Cîțu, despre restricțiile din valul patru: „Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”

Citește și – Oana Mizil, adevărul despre incidentul dintre ea și Marian Vanghelie: „Scrie și în documentele de ieșire din spital”

Citește și – Tavi Colen, noi mărturisiri despre conflictul cu Alin Oprea: „Nu ne împăcăm”

Citește și – Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Citește și – Te înțeapă inima? Acestea sunt cele mai des întâlnite cauze

Avionul prezidențial Super One-Eleven, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, s-a înscris în „Top 10 cele mai bine vândute loturi de artă sau obiecte de colecție”, din primul semestru al anului 2021, în România.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter