Încurcătură de proporții: China a oferit diplomaților americani teste anale pentru depistarea COVID-19

De Unica.ro, pe
Guvernul chinez a promis că nu va mai trimite teste anale de depistare COVID-19 către diplomații americani după ce Washingtonul s-a plâns că practica este nedemnă.

Informațiile vin de la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, după cum arată Libertatea. „Departamentul de Stat nu a fost de acord niciun moment cu acest tip de teste și a protestat în mod direct către Ministerul Afacerilor Externe când am aflat că unii dintre diplomații noștri au fost supuși unor astfel de teste”, a explicat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru Vice.

Citește și: La ce restricții vor putea renunța persoanele imunizate împotriva COVID-19 în SUA

Autoritățile din Beijing au ținut să sublinieze că testele anale au fost date diplomaților american „din greșeală”. „Am instruit staff-ul să refuze aceste teste, așa cum a făcut în trecut”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt. Momentan nu se cunoaște câți diplomați americani au fost nevoiți să facă aceste teste.

În anumite regiuni din China, testele anale sunt folosite încă din ianuarie atât în cazul persoanelor aflate în carantină, cât și în cazul celor care sosec în străinătate. Motivul invocat de autorități este că aceste teste ar fi mai eficiente în depistarea infecției cu COVID-19 decât altele.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter