Ce noi restricții ar putea intra în vigoare în București

De Unica.ro, pe
Rata de infectare a ajuns la 6,22 la mia de locuitori în București, iar în mod normal s-ar impune carantinarea orașului. Autoritățile încearcă însă să limiteze răspândirea noului coronavirus cu o serie de noi restricții. 

Numărul cazurilor de COVID-19 a fost în continuă creștere în București, astfel că rata de incindență a ajuns la 6,22 la mia de locuitori. Autoritățile încearcă să evite carantinarea Capitalei prin înăsprirea măsurilor de protecție.

„Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Digi24.

Florentina Iacob, director adjunct al DSP București, a declarat că experții din sănătate au propus o listă cu noile restricții care ar putea fi luate.

Citește și: Scrisoarea unei amante către toate femeile măritate

Florin Ristei, mesaj emoționant pentru aniversarea iubitei lui, Naomi Hedman

Alina Laufer, noi detalii despre gemeni: „Au crescut măricei, deja au depășit 2 kg”

Oana Roman, despre copilăria ei: „Am primit o educație foarte strictă”

Ce noi restricții ar putea intra în vigoare în București

Printre propunerile care se discută de către autorități se numără:

  • interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool;
  • închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri sau între blocuri;
  • interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori;
  • magazinele, hipermarketurile, mall -urile trebuie să asigure 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are;
  • la evenimentele private, înmormântări, cununii, botezuri să se accepte un număr maxim de 16 persoane, inclusiv persoanele care oficiază slujba religioasă;
  • interzicerea desfășurării de activități în cluburi, baruri discoteci;
  • obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor;
  • obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul aurotităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici;
  • participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ.

Autoritățile ar mai putea să restricționeze programul magazinelor, care să se închidă la ora 18:00, față de ora 21:00 cum este în prezent, în cursul săptămânii, iar în weekend, acestea s-ar putea închide la ora 16:00.

De asemenea, s-ar putea schimba și ora de la care nu mai avem voie să circulăm pe stradă seara.

„Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter