Când va avea loc Eurovision 2021

De Unica.ro, pe
După ce ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, Eurovision 2021 va avea loc la Rotterdam, Olanda, în luna mai a anului viitor. Iată care va fi programul evenimentului. 

Ediția din 2020 a concursului muzical Eurovision, care ar fi trebuit să se desfășoare în luna mai la Rotterdam, a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19. Organizatorii au anunțat că celebrul eveniment se va desfășura anul viitor, în perioada 18 – 22 mai.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Tema „Open Up” va fi păstrată pentru 2021, însă artiștii nu vor putea concura cu piesele alese pentru ediția din 2020. De asemenea, nu se știe încă ce format va avea evenimentul, dat fiind faptul că evoluția pandemiei poate da peste cap planurile organizatorilor, potrivit news.ro.

European Broadcasting Union, asociaţia care organizează evenimentului, a transmis că se pregătește pentru patru scenarii posibile. Ar putea fi o variantă cât mai normală a concursului, dar ar putea fi și una fără public, dacă Olanda s-ar afla din nou în stare de urgență atunci.

Organizatorii speră însă ca Eurovision 2021 să poate avea loc pe Arena Ahoy din Rotterdam, chiar dacă vor trebui să respecte măsura de distanțare fizică și publicul va fi unul mai redus.

Când va avea loc Eurovision 2021

Semifinalele vor avea loc pe 18 şi 20 mai, iar finala competiţiei se va desfășura pe 22 mai. Dintre cele 41 de țări înscrise în concurs, 19 au anunțat că vor trimite aceiași reprezentanți.

Citește și: Mihai Trăistariu vrea să concureze la Eurovision 2021 pentru o altă țară

Roxen, câștigătoarea Selecţiei Naţionale 2020, a rămas reprezentanta României la Eurovision 2021. Artista care pregătise piesa „Alcohol You”, compoziție a lui Ionuţ Armas, va trebui să aleagă un alt cântec.

Sursă foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter