De ce sunt bolnavii de diabet mai grav afectați de coronavirus

De Raluca Vițu, pe

Multe dintre persoanele decedate din cauza coronavirusului au avut antecedente patologice diabetul. Cea mai tânără persoană care a decedat din cauza Covid-19, a fost o femeie, de 27 de ani, care suferea de diabet.

În acest context, specialiștii au încercat să descopere motivul pentru care bolnavii de diabet sunt mult mai vulnerabili în fața acestui virus. Potrivit sudiilor efectuate în clinicile din Statele Unite, coronavirusul ar trăi și s-ar înmulți mult mai bine într-un organism care are hiperglicemia mărită.

Citeşte şi: Epidemiolog român: „Coronavirusul nu supraviețuiește în afara celulei vii a organismului parazitat”

„Virusul își produce mutații și atacă în mod diferit diferite organisme umane. Citeam studii ale experților clinicieni din SUA și Italia despre cum afectează virusul organimsul uman. Unul dintre studiile citite, din Statele Unite, arată că experții clinicieni au ajuns la concluzia că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet. Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăiește și se înmulțește mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie. O altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet este deja tarat și are un anumit grad de insuficiență imunitară. Aceste două ipoteze sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice”, a declarat, potrivit digi24.ro, Ioana Stăncel, expert în politici publice.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter