Avertizare ANM. Val de căldură și disconfort termic în toată țara

De Oana Dinu, pe
ANM a emis o informare meteorologică cu privire la valul de căldură ce va pune stăpânire pe România. Disconfortul termic va fi accentuat, anunță meteorologii. Starea vremii va fi așa până la finalul săptămânii. 

Începând de azi ne confruntăm cu un val de căldură ce se va extinde până duminică. La orele după-amiezilor, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, potrivit ANM.

În general, maximele vor fi cuprinse între 32 și 34 de grade. Vineri și sâmbătă, valorile termice vor crește la 35 – 37 de grade Celsius pe arii restrânse în sud, iar duminică în zonele de câmpie și podiș.

Minimele vor avea o medie de aproximativ 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest.

Avertizare ANM pentru București

Și pentru zona Capitalei, ANM a emis un buletin meteo special. Conform specialiștilor, vremea va fi deosebit de caldă, iar în după-amiaza zilelor de 9, 10 și 11 august, disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, temporar noros în după-amiaza și seara zilei de vineri, când va crește probabilitatea de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Maximele se vor situa între 33 și 35 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 18 și 21 de grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter