Aplicația care traduce mieunatul pisicilor

De Unica.ro, pe
Un fost inginer din cadrul Amazon Alexa a creat aplicația care își propune să traducă mieunatul pisicilor. Aceasta se găsește online și este gratuită. 

MeowTalk înregistrează sunetul pisicilor și apoi încearcă să-i identifice semnificația. În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicaţiei, printre care: „Hrăneşte-mă!”, „Sunt furios!” şi „Lasă-mă în pace!”, software-ul fiind în stadii incipiente de dezvoltare. 

Citește și: Un bărbat dă vina pe pisica familiei pentru că soția sa a rămas însărcinată

Pentru că fiecare mieunat este unic și trebuie adaptat individual, proprietarii felinelor pot ajuta la dezvoltarea aplicației și îmbunătățirea traducerii. În loc de o bază de date generică pentru mieunături traducerea aplicației ar fi diferită în funcție de fiecare profil, potrivit BBC

Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicaţii Akvelon. Tehnologia ar înregistra instantaneu mieunatul pisicii și o voce umană ar traduce semnificația. 

„Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puţin să înţeleagă intenţiiile pisicii şi să construiască o legătură foarte importantă,” a mai spus Sanchez.

Citește și: O femeie și-a împușcat soțul după ce acesta a bătut pisica familiei

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât şi pe Apple App Store.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter