Alertă meteo ANM: ploi torențiale până vineri, 11 iunie

De Unica.ro, pe
ANM avertizează că în următoarele zile se vor semnala ploi torențiale în mai multe zone ale țării. De asemenea, pentru ziua de azi, 9 iunie, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ANM a emis o informare meteo valabilă în intervalul 09 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 23:00. În această perioadă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Temporar se vor semnala ploi torențiale, vânt puternic, vijelii și, izolat, grindină.

Alertă meteo ANM

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, a anunțat ANM

Citește și: EXCLUSIV! Ce spune Vlad Gherman la 4 luni de la anunțul despărțirii de Cristina Ciobănașu: „Avem amândoi momente când picăm”

Aida Parascan trece prin momente dificile după sarcina pierdută

Viorica de la Clejani, din nou furioasă pe jurnaliști: „Pleacă de aici”

Interpretul de muzică folk Iurie Sadovnic s-a sinucis. Ce a scris în biletul de adio

Avertizare ANM: cod galben de ploi torențiale

Ploi torențiale, vijelii și grindină sunt câteva dintre manifestările de instabilitate atmosferică ce vor cuprinde mai multe regiuni din România pe parcursul zilei de astăzi, 9 iunie, între orele 12:00  – 22:00.

„În Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp” avertizează ANM. 

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, mai ales în cursul după-amiezelor de miercuri, joi și vineri (09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5…15 l/mp și izolat posibil peste 20…25
l/mp„, potrivit meteorologilor. 

Maximele se vor situa între  26 și 27 de grade, iar cele minime între 13 și 16 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter