Alertă de incendiu la Institutul „Marius Nasta” din București, după o degajare de fum la unitatea mobilă ATI

De Unica.ro, pe
Duminică seara, angajați ai Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală au dat alarma de incendiu, după ce au observat fum la unitatea mobilă de ATI. Acolo se aflau șapte pacienți ventilați non-invaziv.

O flacără cu fum la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului Institutul „Marius Nasta” din București a creat panică duminică seară. Pompierii care au ajuns la fața locului au constatat că era vorba de o degajare de fum sau abur, de la un ventilator exterior al unității mobile.

Alertă de incendiu la Institutul „Marius Nasta”. Declarațiile oficialilor

„Colegii din camera de gardă au spus că au văzut flacără cu fum, care însă nu s-a extins și s-a stins extrem de rapid”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, potrivit Libertatea.ro.

În acel moment, acolo erau internați șapte pacienți cu forme severe de COVID-19, care erau ventilați non-invaziv. Toți au fost mutați în spital, doi dintre ei la secția ATI pentru bolanvii de COVID-19 și ceilalți la altă secție. Potrivit lui Beatrice Mahler, aceștia nu se aflau în spital, deși era loc, pentru că în unitatea mobilă există ventilatoare mai performante, care pot asigura o oxigenare eficientă.

„E totul în regulă, un incident minor, o sperietură mare. (…) Avem un echipaj impresionant de pompieri. Viața niciunui pacient nu a fost pusă în pericol. Au fost transferați în secții ale Institutului Marius Nasta. Nu a fost vorba de un incendiu, ci de o degajare fum. Vorbim de un echipament în exteriorul spitalului, un TIR , care a fost verificat ultima dată acum două luni”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

„Noi când am ajuns n-am găsit flacără, nu am găsit degajări de fum, în habitaclu nu a pătruns nici abur, nici fum”,a precizat și Orlando Șchiopu, șeful pompierilor.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter