Cum alegi numele copilului: surse ciudate pentru inspirație

De Baby, pe

Primul lucru la care ne gândim atunci când aflăm că vom fi părinți este, de cele mai multe ori, numele copilului. Dar, odată începută numărătoarea inversă, trebuie să treci la fapte și să-l găsești pe cel potrivit.
Te poți inspira din literatură,  istorie, geografie, din ziare sau web, din nume de celebrități, din arborele genealogic etc. dar există și surse mai puțin obișnuite, pe care le prezentăm mai jos. Tu ai apela la vreuna dintre ele?
Nume inspirate din hobby-ul preferat
Hobby-urile sunt numeroase și minunate, dar și cât se poate de surprinzătoare. Dacă ești pasionat de navigare, ai putea alege ca nume Oceania, dacă îți place muzica de operă, o opțiune ar putea fi Aria, Sonata ori Viola. Cum ar fi să-ți numești copilul după numele unei creații a pictorului îndrăgit de tine sau după titlul unui album al solistului pe care-l asculți cel mai des?
Nume inspirate din visele tale
Alegerea unui nume poate fi dificilă atunci când un vis te chinuie obsesiv. Ai visat numele pe care ți-l dorești pentru copilul tău, dar, de îndată ce te-ai trezit, nu poți sub nicio formă să ți-l amintești. Sau dacă reușești, să sperăm că nu-l și adopți, dacă va fi cumva fi Papa Francisc, Matiz ori Cezariana.
Nume puzzle
Numele copilului tău ar putea fi ascuns chiar în numele voastre de părinți. Rearanjând unele litere din numele tău și cel al soțului, sau chiar toate, pot rezulta nume plăcute,  inedite sau mai puțin uzitate (de exemplu, pornind de la Amelia și Darian obțineți Dalia Marina, Dalime Riana etc.). Unii combină doar o parte a numelui (fie prima jumătate, fie a doua) cu cea a partenerului (de exemplu, Simion și Elena poate conduce la Siena). Desigur, nu orice set de nume se pretează la acest truc, dar atunci când acesta funcționează, e chiar minunat.
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter