Adina Alberts: ”E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri”

De Unica.ro, pe
Medicul Adina Alberts a criticat decizia autorităților de a le fi luată temperatura oamenilor la intrarea în instituții și magazine. Aceasta susține că o astfel de măsură este inutilă.

Într-o postare pe Facebook, medicul estetician a criticat și folosirea măștii de protecție, precizând că anumite categorii de oameni nu o pot utiliza fără riscuri, întrucât aceasta limitează aportul de oxigen.

„Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine. Mă scuzaţi, dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri. Şi nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroşii (exact ca la telecomandă), deşi eu nu mi-aş lăsa niciodată copilul în bătaia telecomenzii… Mă rog, asta este altă discuţie, pentru că, dacă ţi se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic”, a afirmat ea.

Citește și: Cât timp vom mai purta măști? Răspunsul experților

„Dar revenind… Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau o aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute. Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19. Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol şi să iasă la shopping, dacă aşa ar vrea muşchiul lui?!? Nimic!“, a scris Adina Alberts pe rețeaua de scoializare.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter