Odată cu redeschiderea școlilor, vor fi folosite teste antigen rapide în unitățile de învățământ

Ministerul Sănătății plănuiește să introducă în școli testele rapide antigen, odată cu revenirea elevilor în bănci în data de 8 februarie.

Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. El a explicat că, spre deosebire de luna septembrie, când s-au redeschis inițial școlile, acum avem teste rapide îmbunătățite și recunoscute oficial ca instrument de testare, precum și un vaccin.

„Decizia este condiționată de cifrele pe care le vedem în fiecare zi și de evoluția lor”, a explicat Vlad Voiculescu, conform Libertatea. „Există riscuri legate de deschiderea școlilor și în general de orice măsură de relaxare. Există măsuri pe care le luăm și există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate. Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condițiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea ori va crește foarte puțin”.

Ministrul a mai explicat că în weekend, colegii săi de la Ministerul Sănătății vor lucra la un plan în legătură cu măsurile de testare și vaccinare. „Apoi există măsuri de vaccinare a personalului care lucrează în instituțiile de învățământ și apoi, sigur, sunt toate măsurile de distanțare care deja erau prezente în majoritatea școlilor”, a zis el. „Va trebui să fim și mai atenți acum ca măsurile acestea să fie respectate”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter