Țara care vrea să renunțe la restricții și la numărarea cazurilor de COVID-19

În timp ce alte țări înăspresc măsurile restrictive din cauza tulpinii Delta de coronavirus, altele se gândesc la o revenire completă la normalitate.

Spre exemplu, Singapore se gândește la o aprobare nouă, care presupune întoarcerea completă la normalitate, după cum relatează CNN. Trei miniștri din Singapore, membri ai celulei de criză COVID-19, au propus autorităților să renunțe la lockdown-uri și la anchete epidemiologice, dar și la întoarcerea la călătoriile fără restricții.

Tot ei au propus și renunțarea la numărarea cazurilor noi de COVID-19. O asemenea abordare ar fi o modificare extremă a strategiei „zero transmitere” abordată de mai multe țări, care a avut succes până acum.

Experții din Singapore susțin însă că măsurile exigente de protecție sunt aproape imposibil de menținut pe termen lung, apariția noilor tulpini făcând această strategie să fie nesustenabilă. Tot ei consideră că societatea va putea învăța să trăiască cu virusul.

„Vestea proastă este că virusul nu va dispărea”, au anunțat ministrul pentru comerț din Singapore, Gan Kim Yongm, ministrul finanțelor Lawrence Wong și ministrul sănătății Ong Ye Kung într-un editorial publicat de Strait Times, citat de Libertatea. „Vestea bună este că este posibil să trăim normal cu el în mijlocul nostru”.

Citește și: Țara în care se vor face spații destinate exclusiv persoanelor vaccinate

Citește și: Câți bani primesc tinerii din Grecia care se vaccinează

Citește și: Varianta Delta a coronavirusului se răspândește cu rapiditate în Europa

Citește și: Studiu: în cât timp revine simțul mirosului post-COVID-19

Tot ei au mai adăugat: „Putem transforma pandemia în ceva mai puțin amenințător, precum gripa sau varicela și să ne vedem de viețile noastre”.

CNN subliniază că acest plan este unul îndrăzneț, dar că poate deveni un tipar pentru alte țări care vor întoarcerea la normalitate cât mai rapid, indiferent de consecințe.

Până în prezent, Singapore a fost văzută ca un stat-exemplu în ceea ce privește gestionarea pandemiei, mulțumită controalelor stricte de la graniță, măsurilor de carantină, anchetelor epidemiologice și măsurilor stricte cu privire la purtarea măștii sau interzicerea adunărilor.

În ultima lună, în Singapore s-au înregistrat aproximativ 18 cazuri pe zi. În plus, de la debutul pandemiei au existat 36 de decese, raportat la o populație de 5,7 milioane de locuitori.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter