În Suceava, primarul nu găsește medici pentru centrele de vaccinare: „Sunt doar trei doritori”

De Unica.ro, pe

Primarul din Suceava nu reușește să găsească suficient personal medical pentru cele cinci centre de vaccinare din oraș, punând sub semnul întrebării posibilitatea deschiderii acestora.

În Suceava, doar un centru de vaccinare este operațional. Din acest motiv, primarul orașului, Ion Lungu, a făcut un apel către medicii din localitate, rugându-i să se implice în campania de vaccinare. „Din păcate, avem aici o mare problemă”, a spus el, conform Libertatea. „Sunt doar trei doritori”.

Edilul a încercat să discute cu DSP Suceava, cu Colegiul Medicilor Suceava, cu medici de familie, dar fără succes. El a spus că este necesară o structură de minim 10 medici, 20 de asistenți medicali și 10 registratori.

Problema ar fi lipsa indemnizațiilor suplimentare pentru medicii coordonatori, potrivit primarului. „Vă spun că niciun medic nu vrea să fie medic coordonator din simplul motiv că nu au indemnizație suplimentară, toți medicii fiind plătiți la fel”, a spus Lungu. „Din punctul lor de vedere, spuneau medicii de familie, medicul coordonator, care are cea mai mare responsabilitate la acest centru de vaccinare, ar trebui să aibă indemnizație suplimentară”.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre vaccinul de la AstraZeneca

Ion Lungu a precizat că medicii sunt plătiți cu 90 de lei pe oră, asistenții medicali cu 45 de lei pe oră, iar registratorii cu 20 de lei pe oră. „Fac un apel de suflet la cadrele medicale din municipiul Suceava, în primul rând la medicii din municipiul Suceava disponibili, fie că discutăm de medici de familie, medici pensionari, medici din policlinici private”, a zis Lungu. „Este până la urmă o chestiune de responsabilitate civică. Eu zic că nu avem voie să ratăm această etapă de vaccinare”.

Primarul subliniază că mulți suceveni vor să se vaccineze: „Primăria municipiul Suceava vrea să fie o campanie de vaccinare reușită, să imunizăm cât mai mulți oameni din orașul nostru. Noi am pătimit cel mai mult cu acest coronavirus. Tocmai de aceea, în această etapă trebuie să vaccinăm cât mai mulți suceveni pentru că sunt tot mai mulți doritori”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter