Sondaj: aproape două treimi din români s-ar muta la țară

De Unica.ro, pe
Sondajul „Digitalizarea Europei” arată că românii și-au schimbat percepția cu privire la traiul în mediul rural, 62% spunând că s-ar muta la țară în anumite condiții.

Sondajul a fost comandat de Vodafone Institute și realizat de Kantar, după cum arată news.ro. Acesta arată că pentru cei mai mulți români, condiția de bază pentru a locui la țară este o conexiune bună la internet. Mai exact, 69% dintre români spun că este obligatorie, iar 25% spun că este de preferat.

Conexiunea bună la internet este de preferat pentru români, fiind mai importantă decât o infrastructură bună a serviciilor de sănătate (54% consideră acest aspect esențial), un transport public bun (42% au spus că este important) sau instituții bune de învățământ (46% spunând că este esențial).

Citește și: Țara care vrea să renunțe la restricții și la numărarea cazurilor de COVID-19

Citește și: Predicții sumbre ONU: cât de rău va arăta viața pe Terra peste 30 de ani

Citește și: Dragoș învață, la 13 ani, să meargă din nou. Pentru a putea spera la o viață normală, băiatul bolnav de tetrapareză spastică și cancer are nevoie de 3.000 de lei lunar

Citește și: Arhitectul Ciprian Vlaicu demarează proiectul umanitar “Casa pentru pici”

Pandemia pare să fi afectat părerile respondenților. 59% dintre ei au spus că pandemia le-a influențat sau schimbat perspectiva cu privire la traiul la țară. Cele mai mari câștiguri la viața la țară semnalate de români sunt apropierea de natură (74%) și beneficiile pentru un stil de viață sănătos (80%).

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 15.000 de persoane din 15 țări, în perioada 5 mai – 16 iunie 2021, după cum arată Libertatea. Printre țările incluse în studiu s-au numărat România, Ungaria, Grecia, Italia, Polonia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Suedia, Irlanda, Estonia, Franța și Germania.

Fiecare țară a avut cel puțin 1.000 de persoane intervievate. Vârstele acestora au fost de peste 16 ani.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter