Sir Tom Moore a murit de COVID-19. Veteranul de război avea 100 de ani

De Unica.ro, pe
Sir Tom Moore, veteranul de război în vârstă de 100 de ani a murit după ce s-a infectat cu COVID-19, anunțul fiind făcut de familia sa.

Veteranul celui de-al Doilea Război Mondial a lansat în primăvara lui 2020 o strângere de fonduri pentru sistemul de sănătate din Marea Britanie, reușind să adune peste 32 de milioane de lire sterline făcând ture în fața casei lui, sprijinit de cadru.

Sir Tom Moore a fost testat pozitiv cu COVID-19 și a fost transortat duminică la spital. Bărbatul nu fusese vaccinat împotriva bolii, întrucât el se afla sub tratament pentru pneumonie.

El a devenit cunoscut după ce a anunțat în 2020 că vrea să strângă 1.000 de lire sterline pentru spitalele britanice. El a spus că, în schimbul donațiilor, va parcurge de 100 de ori lungimea grădinii lui cu ajutorul unui cadru de susținere, deși se afla în recuperare după o operație la șold. El a strâns de 32.000 de ori mai mult decât se aștepta.

După campania sa de donații, a primit titlul de Cavaler din partea reginei Elisabeta a II-a. A fost pentru prima oară când regina Elisabeta a avut o întâlnire față în față cu publicul de la începutul pandemiei – până atunci, angajamentele ei publice fuseseră făcute online.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter