Starea de alertă, prelungită oficial cu încă 30 de zile pe tot teritoriul României

De Unica.ro, pe

România va intra din data de 16 iulie în alte 30 de zile de stare de alertă, potrivit hotărârii luate de Guvernul Orban.

Prelungirea stării de alertă nu va veni cu noi restricții, după cum arată sursele oficiale pentru Libertatea: „Guvernul nu ar dori să introducă restricţii suplimentare, pe lângă obligaţiile aflate în vigoare, privind purtarea măştii în spaţiile închise, închiderea unor domenii de activitate, precum restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacole. Guvernul nu va lua, însă, nici măsuri de relaxare, aşa cum era prevăzut, iniţial, după evaluarea situaţiei epidemiologice, la fiecare două săptămâni”.

Inițial, se prevedea că se vor redeschide restaurantele la începutul lunii iulie. Cu toate astea, creșterea alarmantă a numărului de cazuri a dus la amânarea deciziei și la amânarea măsurilor de relaxare.

România s-a aflat, între 16 martie și 15 mai, în stare de urgență. Din 15 mai, măsurile s-au mai relaxat, iar țara a intrat în stare de alertă. De la începutul pandemiei și până acum, România a înregistrat 33.585 de cazuri.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter