În București, petrecerile continuă în scenariul roșu: „Pentru siguranța noastră, nu postați pe Facebook”

De Unica.ro, pe
Deși Bucureștiul se află în scenariul roșu, în care toate cluburile, restaurantele și localurile ar trebui închise, petrecerile continuă.

În contextul în care numărul de infectări din capitală reprezintă o treime din totalul infectărilor la nivel național în urma celui mai recent raport, patronii anumitor localuri sunt mai preocupați să organizeze petreceri în urma cărora participanții să nu posteze pe Facebook pentru a nu-i da de gol decât să respecte regulile.

În weekendul care a trecut, Poliția a făcut controale care s-au soldat cu mai multe amenzi. Proprietarii unui club din Capitală au primit amendă de 4.000 de lei, în timp ce alte patru localuri care organizau petreceri au primi amenzi de câte 6.500 de lei.

Un client al unui restaurant din București a fotografiat un anunț pus pe masă de către proprietari: „Dragi prieteni, pentru siguranța noastră, vă rugăm încercați să nu postați pe Facebook și Instagram în această seară. Mulțumim!”.

pandemie legi incalcate covid-19

 

Ministrul de interne Lucian Bode a vorbit despre situația cluburilor care nu respectă regulile: „O amendă de o mie de lei într-un club de fițe din București nu rezolvă problema”, a zis Bode, conform Libertatea. „Guvernul trebuie să vină cu măsuri ferme”.

Referitor la aceste măsuri, el și-a propus modificarea legii privind combatere pandemiei de COVID-19, astfel încât restaurantele sau barurile care au fost amendate de trei ori să aibă activitatea suspendată timp de două săptămâni

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter