Ministrul Educației, după prima săptămână de școală: „Situaţia nu este îngrijorătoare”

De Unica.ro, pe
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a explicat că după prima săptămână de școală cu prezență fizică în clase situația nu este una îngrijorătoare, după cum arată News.ro.

„Prima discuţie a fost în 15 ianuarie, când a apărut discuţia cu începerea şcolilor cu prezenţă fizică”, a explicat Cîmpeanu când a fost întrebat de ce se deschid școlile după infectarea mai multor elevi. „Apoi a fost discuţia din 2 februarie. La ambele discuţii, experţii în epidemiologie, pentru că ei sunt cei care ar trebui să se pronunţe, au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet. Pentru că, dacă ar putea fi eliminat complet, se cheamă că am fi încheiat pandemia”.

Potrivit declarațiilor acestuia, numărul de elevi confirmați cu COVID-19 a ajuns între timp să fie de 290: „290 de elevi infectaţi, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior începerii şcolii, deci factorul de prezenţă fizică în şcoală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută. Sigur, va fi, alături de alte cauze, un factor pentru ceea ce vom avea săptămâna care începe mâine”.

Cîmpeanu a mai precizat că cei 290 de elevi bolnavi sunt fie asimptomatici, fie cu forme ușoare la bolii, iar frecvența bolii în rândul elevilor ar fi de 1 la 10.000, după cum arată Libertatea. „Din perspectivă epidemiologică, situaţia nu este îngrijorătoare”, a adăugat el.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter