Măsuri îngrijorătoare împotriva pandemiei în Tanzania: vaccinurile refuzate, remediile naturale încurajate

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 15 februarie 2021, 19:47
Tanzania ar putea primi gratis vaccinuri COVID-19 cu ajutorul ONU, însă liderii politici au refuzat, susținând că țara este liberă de virus mulțumită intervenției divine, conform Deutsche Welle.

Ministrul Sănătății din Tanzania Dorothy Gwajima a anunțat la începutul lui februarie că țara nu intenționează să accepte vaccinuri COVID-19. Mesajul lui a venit după ce președintele John Magufuli și-a exprimat îndoiala cu privire la vaccinurile produse în Occident.

„Vaccinările sunt periculoase”, a zis el, potrivit The Lancet, citat de Libertatea. Dacă omul alb a fost capabil să obțină vaccinul, ar fi trebuit să aibă un vaccin pentru SIDA până acum. Ar fi trebuit să găsească un vaccin pentru tuberculoză. Ar fi trebuit să aibă un vaccin pentru malarie. Ar fi trebuit să aibă un vaccin pentru cancer”.

Citește și: Țara în care trebuie să aștepți 6 luni pentru vaccin dacă ai avut COVID-19

Mai mult, președintele a mai zis că vor folosi doar vaccinurile certificate de experții din Tanzania. Între timp, ministrul Sănătății și alți oficiali din domeniul sănătății au băut o fiertură de ierburi, care conține, printre altele, usturoi, lămâi și ghimbir, spunând că aceasta ucide în mod natural virusul.

În Tanzania, nu se cunoaște numărul oficial de cazuri de COVID-19. În aprilie 2020, oficialii au suspendat statisticile oficiale. Până la acel moment, fuseseră înregistrate 509 cazuri de infectare și 21 de decese. Președintele a transmis populației că motivul pentru care a decis să suspendeze testele a fost că el credea că testele produse de testele occidentale erau programate să dea mai multe rezultate pozitive.

Specialiștii de la Centrul pentru Combaterea Bolilor din Africa cred că acest refuz de cooperare al oficialilor din Tanzania poate pune în pericol întregul continent.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter