Guvernul nu relaxează măsurile anti-COVID-19: „Modificarea restricțiilor depinde de reducerea ratei de infectare”

De Unica.ro, pe
Guvernul a confirmat că măsurile de protecție împotriva COVID-19 vor rămâne valabile până când rata de infectare va scădea.

Informația vine la puțin timp după ce Digi24 și Hotnews au anunțat, în baza surselor lor, că autoritățile iau în considerare să revizuiască măsurile anti-COVID-19 la doar o zi după ce acestea ai intrat în vigoare.

Anunțul Guvernului a fost preluat de Hotnews, arătând că „nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/ modificarea măsurilor adoptate”.

Comunicatul Executivului arată, potrivit Libertatea: „Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității”. Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a confirmat și el pentru Libertatea că nu s-a stabilit nimic la nivel de Guvern.

Citește și: Epidemiolog britanic: Distanțarea socială și purtarea măștilor vor mai fi necesare câțiva ani

Citeşte și: Platforma de programare la vaccinare împotriva COVID-19 se modifică de la 1 aprilie

Citeşte și: Harta interesului pentru vaccinarea anti-COVID-19 în România – ce oraș se află pe primul loc?

Citeşte și: Secretarul de stat Andreea Moldovean: „Îmi doresc din tot sufletul o carantină naţională”

Inițial, Digi24 și Hotnews au anunțat, citând surse guvernamentale, că s-ar putea să fie reconsiderată decizia de închidere a magazinelor la ora 18:00, iar în cazul restaurantelor, sălilor de sport sau de spectacole, restricțiile ar putea fi relaxate, cu condiția de a fi testați înainte clienții.

Noile restricții au început să fie aplicate odată cu 28 martie, prevăzând ca magazinele să se închidă la 18:00, iar libera circulație să fie interzisă la 20:00 în weekend în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și în tot restul săptămânii în localitățile unde rata este mai mare de 7,5.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter