Florin Cîțu dă un ultimatum pentru managerii de spitale fără paturi la ATI: „Dacă nu rezolvă, pleacă”

De Unica.ro, pe

Premierul Florin Cîțu a cerut managerilor de spitale să mărească numărul de paturi la ATI, altfel riscă să fie demiși.

Cîțu a spus managerilor să mărească numărul de paturi ATI destinate bolnavilor de COVID-19 imediat ce observă că este nevoie, fără a aștepta acordul Consiliului Județean sau al primarului. El a adăugat că întârziera în acest sens poate să se sfârșească cu demiterea.

„Ceea ce este nevoie şi aici fac apel la managerii de spital, şefii de secţie să termine cu tergiversările şi, de fiecare dată când este nevoie, să răspundă imediat la nevoile în ceea ce priveşte schimbarea unei secţii în secție ATI”, a spus Cîțu, citat de Libertatea. „Am văzut că de fiecare dată sună preşedintele de Consiliu Judeţean ori primarul. Nu. Sunt acolo să rezolve această problemă. Dacă nu rezolvă această problemă, pleacă şi vin alții. Nu trebuie să ceară voie de la președintele de Consiliu Județean să mărească numărul de paturi într-o secție ATI”.

Citește și: Efectele nevăzute ale COVID-19, potrivit unui medic: „Sunt pacienţi care vin după COVID cu infarct miocardic”

Citește și: Pfizer a început să testeze un nou medicament cu administrare orală, care ar putea preveni COVID-19

Citește și: Situație disperată la secțiile de COVID-19 din București: „Pierdem un număr mare de oameni”

Citește și: Cât de repede se răspândește varianta Delta: de la un caz la 390.000 în două luni

În plus, premierul a amintit că este nevoie să fie activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru spitale: „Știți foarte bine că aşa cum România a trimis echipe medicale în Slovacia, Italia, întotdeauna, dacă este nevoie, vom activa acest plan. El este acolo. Nu trebuie să facem ceva special. Sau Grecia, noi am trimis echipe de fiecare dată. Dacă va fi nevoie, vom activa. Deocamdată nu este nevoie”.

Declarațiile premierului au venit în contextul în care s-a luat decizia ca în Spitalele „Sfântul Ioan” și „Malaxa” din București să fie externați toți pacienții și să fie internați doar cei cu COVID-19.

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, a spus că și alte spitale vor reveni la statutul de spitale destinate exclusiv pacienților cu COVID-19, ținând cont de numărul de cazuri în continuă creștere.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter