Florin Cîțu: „Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare”

De Unica.ro, pe
Revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie ar putea începe, încet-încet, cu data de 1 iunie, dar totul depinde de vaccinare.

Într-o conferință de presă, premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost elaborat un set de reguli, însă revenirea la normalitate este un proces pe mai mulți pași. El a sppus că totul depinde de atingerea pragului de vaccinare de 35% până la 1 iunie (adică 5 milioane de oameni vaccinați).

„Este un plan de măsuri”, a explicat Cîțu, conform Libertatea. „Nu revenim la 1 iunie la 100%, dar va fi un prim pas, când vom avea o rată de vaccinare de 35%. Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Am fost închiși anul trecut două luni și nu am revenit la normalitate. Deci nu aceasta este soluția. Soluția este să ne vaccinăm”.

Citește și: Mesajul primei femei din lume care s-a vaccinat anti-COVID-19

Citește și: Expert american în sănătate: „Este cel mai periculos moment să fii nevaccinat”

Citește și: Poveste emoționantă: pacientă cu COVID-19 de la ATI i-a cerut doctoriței să o vaccineze

Citește și: O femeie a născut un băiețel, deși este intubată de o lună din cauza unei forme grave de COVID-19

Cîțu a mai spus că 1 iunie va fi abia începutul în revenirea la normalitate: „1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%, dar este primul pas. De aceea, avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele, pentru că toată economia trebuie implicată. Mă gândesc să includem ca invitați, ca membri, și asociații, și patronate. Avem timp să pregătim redeschiderea”.

Pasul cel mai important amintit de Cîțu rămâne vaccinarea. „Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români”, a zis el. „Pentru asta avem două ține: până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter