O fetiță de 9 ani a murit în somn la trei zile după infectarea cu COVID-19

De Unica.ro, pe
O fetiță de 9 ani a murit pe neașteptate în somn la numai trei zile după ce a fost diagnosticată cu COVID-19, după cum relatează Today.

Este vorba despre Makenzie Gongora, din San Antonio, Texas, Statele Unite ale Americii. Tragedia s-a petrecut în primele ore ale zilei de 2 februarie, la puțin timp după ce mama sa, Kristle Gongora, a băgat-o în pat pentru a dormi.

Primele simptome au apărut în data de 29 ianuarie, când Makenzie se afla la after-school. Copila s-a plâns de dureri de cap și de stomac, după cum a spus mătușa ei, Erica Gongora. Când i s-a luat temperatura, s-a constatat că avea febră.

Mama fetiței a dus-o la Brooke Army Medical Center, unde i s-au făcut mai multe analize. Ea a primit rezultate negative pentru streptococ și gripă, dar testul de COVID-19 a ieșit pozitiv.

Victoria Southworth, o altă mătușă a fetiței, a ținut să sublinieze că micuța „nu a avut probleme respiratorii, nu avea niciun semn grav, toate simptomele erau uşoare”, după cum arată Libertatea.

La rândul ei, Erica Gongora a adăugat: „Doctorii i-au spus cumnatei mele să o ia acasă şi să îi ofere confortul necesar, să îi monitorizeze febra, iar dacă aceasta trece peste un anumit punct sau dacă apar alte probleme majore să o aducă înapoi la spital. Nu a avut nicio problemă cu respiraţia, nu părea obosită sau ceva de genul acesta, în acel moment”.

Simptomele fetiței au fost ușor de gestionat în zilele care au urmat. În data de 1 februarie, ea a spus familiei că se simțea epuizată și a mers să se culce mai devreme. În timpul nopții, mama ei a verificat-o, dar a realizat că nu mai respiră. Copila a murit de ziua tatălui ei.

Makenzie nu suferea de vreo boală, conform cunoscuților. Aceștia au spus însă că era foarte micuță de statură pentru vârsta ei. Mătușa ei a ținut să sublinieze faptul că părinții fetei au respectat toate recomandările doctorilor, aceștia din urmă neînțelegând de ce fata a fost răpusă de COVID-19.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma unei autopsii. Familia ei a împărtășit povestea în speranța de a destrăma mitul care spune că cei mici nu pot fi răpuși de pandemie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter